Categories
seo

Yeni Başlayanlar İçin 8 Adımda SEO Başlangıç Rehberi 2022

seo_linkk

Kısa paragraflar ve cümleler, net ifadeler, ziyaretçilerinizi o içeriği okumaya teşvik eder. Bunun için, içerik oluştururken sade ve anlaşılır cümleler kurmaya özen gösterebilir ve içeriğinizi görsellerle destekleyerek okuyucunun okuma molaları vermesini sağlayabilirsiniz. Web sitesinde önemli bulduğunuz, herhangi bir içeriği okuyan kişinin ilgisini çekeceğini düşündüğünüz diğer bir konuya link vermek, hem bulunulan hem yönlendirilen sayfanın değerini artıracaktır. SEO uyumlu bağlantı oluşturma Purchased links, links from the main page, mass linking – telegram @seo_linkk çalışmaları yaparken, kullanıcının o an bulunduğu sayfadaki konuyla ilgili olan ve okuyucuya yarar sağlayacak bağlantıları seçmeye özen göstermelisiniz. Link vermek için kullanılan kelimeye anchor text denilmektedir.

SEO Uyumlu İçerik Talep Etmeden Önce / Sonra Dikkat Edilecekler

  • Sayfa başlığınız aynı zamanda tıklama oranlarınızı doğrudan etkiler.
  • Gece yarısı tam eve girerken anahtarınızı kaybettiğinizi düşünün.
  • Tüm bu teknik SEO maddeleri, sitenize yapılacak olan SEO çalışmasını belirliyor.
  • Kaliteli ve güvenilir web sitelerinden daha fazla backlink elde ederek web sitenizin online itibarını artırıyor, yetkinliğinizi yansıtan bu geri bağlantılarla uzmanlığınızı pekiştiriyoruz.

Ana makalelerdeki veya kategorilerdeki bağlantılar, altbilgiler ve kenar çubuklarındaki bağlantılardan daha etkilidir. Bu linkler kendi sitenizdeki linklerden daha değerli olma eğilimindedir. Yalnızca doğal linkleri kullandığınız ve SEO potansiyellerinin tek linkle karşılaştırıldığında etkisinin daha düşük olacağını unutmayın. Aynı anahtar kelimeyi tekrar tekrar kullanmak yerine, LSI anahtar kelimeleri bularak kullanmaya çalışın.

SEO Başarısı için Öneriler

Rekabet ne kadar keskin, ne kadar size alan açıyor ve nerelerde boşluklar var bunları keşfetmenizi bir SEO çalışması ile sağlamış olacaksınız. Diyelim ki benim de güzellik maskesi üreten bir web sitem var ve buradan sizi yakalamam gerekiyor. Sizi yakalayıp ilk önce bilgi vermem lazım ve sonra yavaş yavaş güven, bağlılık ve değerlilik algısı yaratıp yavaş yavaş sizi tekrar benim sayfamı ziyaret etmenizi ve satışa gitmenizi sağlamam gerekiyor. Böylece, doğrudan ya da sonraki gün ve haftalarda dolaylı olarak SEO, satışlarınızı artıracaktır.

Markanıza Uygun Dijital Çözümler

Title ve descriptionların önemli olmadığını söyleyen blog yazarlarını dikkate almamalısınız. Ancak onun haricinde; Google algoritmasının, siteniz ile yeterli eşleşme olmadığı durumda arama sorgusuyla alakalı olarak düzeyi daha iyi göstermek için title ve açıklamaları değiştirebilmektedir. Digitalzone Meetups etkinliklerimizde her ay sektörün önde gelen bir dijital pazarlama uzmanı ve Zeo profesyonellerinden birinin katılımıyla belli bir konsept üzerinde konuşuyorlar. Geçtiğimiz aralık ayında 37.sini düzenlediğimiz Meetups her ay ortalama 350 katılımcıya ücretsiz network ve bilgi aktarımı sunuyor. Her markanın önceliklerinin ve ihtiyaçlarının farklı olduğunu ele alırsak, tek tip bir SEO analiz sürecinden bahsedemeyiz. SEO analizi sürecine başlarken, markayla yaptığımız başlangıç toplantısında tüm ihtiyacı anlayacak doğru soruları sorarak, hızlı katkı sağlayacak işleri önceliklendirerek bir proje planı oluşturuyoruz.

Günün sonunda kullanıcılara tüketebilecekleri içerikler üretmeye çalışmalısınız. Ancak fikir yürütmeniz için yapılmış bazı analizlerden bahsedeceğim. Bu yüzden kendinizi bir saniyeliğine içeriğinizi tüketecek insanların yerine koymalı ve beklentilerini düşünün. Muhtemelen ikinci yolu tercih ettiğiniz için bu satırları okuyorsunuz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *